2010-07-17

"Ventana Sur"

Vaig arribar a "Ventana Sur" atret per ser un dels hostals més econòmics de Santiago. Setmanes després, me n'adono que el lloc no només té un dels preus més atractius, sinó que està entre els millors segons l'opinió dels seus hostes a "Hostelbookers", un dels cercadors d'hostals més populars entre els viatgers, que a més de no carregar taxes per les reserves, es vanagloria de tenir unes tarifes més baixes que els seus competidors.
Per mi, "Ventana Sur" és un dels hostals amb més "encant" on he estat: tot i tenir més facilitats i neteja que qualsevol altre lloc on m'hagi quedat en aquests darrers dos anys, té un preu semblant als Hostals de Lima, Quito o Bogotà, però s'ha de tenir en compte que els preus de Xile poden arribar a ser fins a quatre vegades més cars. Des del primer moment ha sigut un agradable campament base per cercar feina (també per veure els partits del Mundial de Sud-àfrica), i ara, després de més de quatre setmanes, s'ha convertit en una càlida llar.
Entre les opinions més repetides per tots els hostes, es destaca el personal atent i amable, però a més jo hi afegiria el seu esmorzar diari (inclòs en el preu), els seus dimecres de vi i empanades gratis i els "asados" dels divendres a preu de cost (menys de 5 euros, l'hostal no en treu cap benefici!), on es pot menjar salsitxes, carn de primera, amanida, arròs i vi.
-"És per tenir el client content. Per oferir un servei extra." Diu l'Iván (XIL), el propietari del negoci que posa cura nit i dia perquè tot surti bé i els hostes estiguin a gust.
Un dia, després de treballar a la recepció a canvi de d'obtenir una rebaixa al preu del meu dormitori, l'Iván em va fer una oferta:
-"Pensa-t'ho", va dir. "Fes comptes a veure que pots aportar... Sé que pot sonar una mica arriscat per tu, però crec que t'interessa..."
Prenent un got de Jack Daniel's vaig fer veure que m'ho pensava: després de més d'un mes de cerca de feina sense aconseguir ni una maleïda entrevista, l'opció de l'Iván era la millor opció. Més ben dit, era l'Única Opció.
Vaig acceptar-la. Vaig invertir els diners que tenia reservats pel meu bitllet de tornada a casa i faria realitat el somni de qualsevol "backpacker": em convertiria en propietari (del 25%) d'un "Hostel".

9 comentaris:

Carol Orvay ha dit...

Collons! Doncs enhorabona,noi! Molta sort en aquest projecte!

Sergi ha dit...

Així com qui no vol... ben fet, tu. A veure si surt bé.

I hi treballaràs, o només ets inversor?
El negoci tira o no tira? Si és així... perquè et necessiten?

Bruno ha dit...

now you're a businessman...
O.O ¡¡¡Felicitats!!!

Ivan Ortiz Marimon ha dit...

Gràcies! ;)

Si, si, el negoci "va bién!"... Però tampoc crec que em faci millonari!

I també tocarà treballar una mica... I de valent! Alguna nit i caps de setmana, més que res.

Per què em necessiten? En Till, l'antic co-propietari va vendre la seva part fa poc... I l'Isaac també va deixar de treballar. Així que es van quedar sols l'Iván i l'Álvaro... A més, calien uns diners per comprar un forn nou, arreglar un bany... I altres coses que sempre cal millorar.

Així com qui no vol... ;)

Unknown ha dit...

Ànim Ivan, jo et creia a can ganxet ja. Bueno la qüestió es que et vagin anant les coses endavant. Per cert no sabia que havies patit els efectes del terratrèmol, ufff!
Ala Records company!!

Eduard (del cole)

Anònim ha dit...

Hola primo; me alegro un monton por ti, ojalá te salga todo bien. Un abrazo Ricardo.

xavi ha dit...

bones... he vingut per l'atzar del "bloc següent" i m'he aturat, pel fet que m'ha sobtat, esta escrit en català però des de Xile, per motius personals tinc alguns nexes, el cuquet s'ha obert i he començat a llegir. Per ser de Reus... no has parat quiet i ara propietari d'un hostal a l'altra banda del món.
Molta sort... i si continues escrivint t'aniré llegint.

Toni Juanet ha dit...

Jo vinc del blog anterior... quines bones sorpreses sona el blogspot. M'ha sorprés que fa molt de temps que no escrius. Espero que tot et vagi bé, a partir d'ara aniré consultant-lo i espero trobar-hi aviat noves notícies. I si mai vaig a Chile, ja et buscaré !!
Sort.

Ivan Ortiz Marimon ha dit...

Si! Ja toca tornar a escriure... Però a vegades, fa molta peresa...
Aviat! Segur!