2005-08-29

L'hospitalitat de Divrigi

Potser que algú pensi que Divrigi no sigui el lloc turístic més indicat per visitar, i probablement tingui raó. És més: poso en dubte que valgui la pena basar l'itinerari del viatge en visitar aquest poblet de muntanya. Personalment, tan sols ho recomanaria si ve de pas i si es té prou temps.
Per altra banda, és en aquest lloc on he sentit el benestar de la famosa "hospitalitat turca". En un poblet de tan sols 1500 habitants que no està acostumat a rebre estranys, un no deixa de sentir-se observat, i a la mínima ocasió, se li ofereixen tota mena d'atencions:
1) Ha sigut l'únic lloc on he pogut conversar amb una noia de més de 8 anys... encara que la conversa s'hagi reduït a les poques paraules que sé en turc... i que per l'únic que ha servit sigui per a que un grup d'adolescents hagi "fet unes risses" a costa meva.
2) El conjunt mesquita-hospital, pràcticament ha sigut obert per mi, i l'objectiu final del guia (que amb prou feines deia dues frases seguides en anglès) semblava que fos servir tes als visitants per a que se sentissin com a casa.
3) Al mercat, un venedor m'ha regalat la compra (2 tomàquets, 1 cogombre i 1 préssec) simplement per donar-li 5 minuts de conversa animada.
4) A la farmàcia, m'han descomptar 0,75 YTL per un producte que estava marcat amb 3,75 YTL.
5) Al restaurant on he menjat, l'amanida va córrer per compte del propietari.
I tot això amb tan sols mig dia de visita!