2010-05-06

A la recerca de la "empanada perfecta"

Seguint l'estela dels ex-voluntaris de "Pisco Sin Fronteras", em trobo a Tucumán, a casa de la Selena (la "Shakira de Kentucky"). Millor dit: la oficina on habita i comparteix amb la Sofia.
"Quina vida tant ridícula!", exclama. "El més difícil d'aquesta la beca per ensenyar anglès a l'estranger, és aconseguir-la: després no s'ha de fer pràcticament res... Tinc que donar 6 hores de classe a la setmana, i moltes vegades es cancel·len!"
Com que té molt de temps lliure i és una persona molt activa, es dedica fer classes d'anglès pel seu compte, prendre lliçons de salsa i reggaeton, i a recórrer la "Ruta de la Empanada": una iniciativa turística per promoure les empanades Tucumanes i fer la competència a les empanades de Salta, les quals tenen fama internacional... De fet, a Bolívia, a les empanades se les anomena "salteñas".
L'objectiu és recórrer 26 restaurants que estan inclosos a la ruta per tal de trobar la millor empanada. Es valora tot: cocció, presentació, pasta, reblert, guarnició... I s'acompanyen amb llimona i un bon vi de Mendoza. Hi ha quatre categories: formatge, pollastre, carn i "Sfijas" o empanades àrabs. Bon profit!
"Quina vida tant ridícula!". Ja ho pot ben dir, ja... Ridícula i envejable!
"Quina vida tant ridícula!"... Frase que passarà a la història... Com d'altres de la seva pròpia collita com: "Me siento muy embarazada" o "Esta comida tiene muchos preservativos".