2008-11-11

Recepta milionària?

Ingredients:
- Benzina.
- Àcid sulfúric.
- Permanganat de potassi.
- Sosa càustica.
- Fulles de coca.
- Calç.
- Sal.
Preparació:
Abocar la sal sobre les fulles de coca (prèviament escampades pel terra) i mesclar. Sense miraments. Normalment es trepitja i es refrega amb les botes fins que les fulles deixen anar substància.
Afegir la calç i seguir mesclant... fins que les fulles es marceixin. Ficar la mescla obtinguda en uns dipòsits, afegir la benzina i deixar reposar. Filtrar la benzina i les fulles ja es poden llençar.
A banda, preparar una solució d'àcid sulfúric amb aigua que després s'afegeix a la benzina filtrada.
A la mescla obtinguda, afegir el permanganat de potassi. Afegir la sosa càustica perquè reaccioni amb l'àcid sulfúric. Tant bon punt hagi reaccionat (bullit), la mescla final es filtra diverses vegades (un filtre pot ser -i normalment és- una samarreta vella).
El sòlid que s'obté s'anomena "basuco", i es ven en un laboratori de veritat a preu ridícul. Molta gent ho fuma (*) com si fos marihuana però NO es pot esnifar (encara que hi ha israelians que ho intenten... que bèsties!).
Quantitats:
Són necessaris 15 quilos de fulles de coca per obtenir 15 grams de "basuco", que es poden vendre per uns 35000-40000 pesos (uns 10-15 euros).
La lliçó rebuda avui, podria ser impartida a tots els instituts d'ESO: augmentaria l'interès per les aplicacions pràctiques de la química, i segurament, a més d'un se li trauria del cap provar certes substàncies de veure com estan elaborades (jo he vist gent tirar paperetes senceres de coca a la brossa després d'haver vist tot el procés).
====================================================================
(*) Fumar "basuco" crea una dependència semblant a la heroïna, i uns danys físics fins i tot pitjors. El fet que sigui tant addictiu i accessible, el converteix en molt comú entre les classes més pobres. Els fumadors de "basuco" estan molt mal vistos i viuen al carrer demacrats en l'extrema marginalitat. Més informació a http://www.antiadiccion.com/2007/08/07/el-famoso-basuco/

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Guapetón! Ai quines coses que aprens estan per Colombia!! Jajajaja! Per aquí per BCN ha vengut es red (em alta a n'es teclat sa lletra que va després de sa e en s'abecedari, jeje!), i s'apropa es Nadal, on el passaràs tu, carinyo? Ja hauràs canviat de país? Molts petons, cuidat.

Anònim ha dit...

Bruno
Ja em començava a preocupar que no toquessis aquest tema, es l'últim que et quedava, está molt bé.

Anònim ha dit...

Hy Ivan!I saw your message,but my e-mail doesn't work...When I repair it I will answer you with e-mail.
Address of my blog is:

susieandheridols.blog.hr

I hope that you will come too see it!But there is one problem...I don't know how to put translator on my blog so everything is on Croatian...And...I put your picture on my blog!There is some video with her and with my cat Miško!
And it's great what you are in Colombia!What's the weather like?

Big greets from Suzanna!!!=)=)=)

la gata ha dit...

Bufff que dur!!!! Ostres tinc ganes que m'expliquis en persona...
Petons i espero la propera aventura