2008-08-06

"La negra consentida"

Els autobusos petits ("busetas", aquí els anomenen), estan "personalitzats" a Veneçuela, i avui he tingut el gust de prendre'n el primer: l'aspecte exterior ja crida l'atenció (adjunto un parell de fotos), i tots tenen noms tant suggeridors com "Mi pequeño pedacito de cielo", "Dios es amor", "Lamento Coreano", "Expresso Suárez"... o com el que he pujat: "La negra consentida"; encara que als entorns rurals, la gent la coneix simplement com "La buseta de Charlie".
A dins, a més del cobrador, hi havia un home molt seriós vestit amb polo i pantalons de pinces molt semblant al Morgan Freeman, una noia molt jove que donava el pit a un bebè, una dona gran amb uns quilos de més, força pintada i carregada de bosses, i tres noies de color, extremadament primes que no paraven de riure.
El reggaeton mesclat (o sigui, sense interrupcions!), sortia a 120 dB per un altaveu gegant que ocupava l'espai de dos seients, i el conductor, amb una tovallola al coll, dedicava tota l'energia a conduir aquell bus com si fos un fórmula-1, cridant i rient com un boig i donant les llums i fent sonar el clàxon cada vegada que avançava algú o passava per davant de qualsevol tasca o parada...
Després de veure com anàvem més per l'esquerra que per la dreta, vaig decidir mirar per la finestra: els nens petits reien i ens senyalaven mentre estiraven els braços de les seves mares: "¡Ahí llega la buseta de Charlie!"
Resum:
Cabure-Coro: 65 kms, 45 minuts (aprox.), 6 Bs (uns 1,4 euros)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

OSCAR - GRAN GURU,

EEEPPPPAAA ESTE ES MI IVAN , QUE ALEGRIA EL E-MAIL GENIAL.

ME HA ECHO MUCHA ILUSION Y LA FOTO NI TE LO IMAGINAS.

ESTE AÑO TENEMOS OTRA MEDALLA DE ORO LA DE IVAN .........TU YA ME ENTIENDES!!!!! UN FUERTE ABRAZO;

TU FIEL SEGUIDOR

OSCAR - GRAN GURU

Ivan Ortiz Marimon ha dit...

Hey Oscar!

Me alegra que te gustara el mail (fue con esa intensión!).
Y fotos como esa, pues no serán muy frecuentes, porqué cargar con la cámara en la noche es un poco suisida...

Ahorita pasaré unos seis días caminando por los Andes Venesolanos, así que estaré incomunicado durante la próxima semana.

Hasta entonses y cuíndense!
(Saludos a Ester)