2008-08-09

Cultura de whisky

És molt senzill: una ampolla dóna per 18 copes ("tragos") ben servits, una per a cada forat dels camps de golf (o això és el que diuen), i mitja ampolla, per lògica, en dóna per 9.
Aleshores, els comptes són molt clars: 2 ó 3 persones, demanen mitja ampolla, 4 ó 5 persones, en demanen una... I així successivament... Mai es demana una sola copa (no surt mai a compte!).
El whisky és sempre escocès, bàsicament Johnnie Walker, Buchanan's o Chivas, i no importa la marca, mai es beu res que sigui més jove de 12 anys (mínim etiqueta negra), i es serveix amb gel ("en las rocas"), aigua o soda. Al centre de la taula sempre hi ha una gelera on no hi poden faltar glaçons, i la gent es va servint. Important: el gel s'ha de remenar amb el dit, i si es vol senyalar alguna cosa, s'ha de fer amb els llavis, com si es fes un petó i amb un lleuger moviment de cap.
Si ets client habitual i no pots acabar-te l'ampolla (a vegades passa), marques el nivell, escrius el teu nom a l'etiqueta i te la guarden fins al proper dia.
Més curiositats: les ampolles d'etiqueta blava de Johnnie Walker s'elaboren bàsicament per exportar a Japó, Panamà i Veneçuela, essent aquest país, un dels cinc majors consumidors de whisky del món (la posició exacta no us la diré perquè us enganyaria), i el major consumidor de whisky per càpita.
(A la foto, uns amics de Barquisimeto -entre ells, Lewis Hamilton- que em van ajudar a acabar 3 ampolles de Johnnie Walker)

3 comentaris:

la gata ha dit...

Y la proporció d'alkaselcer del dia següent?

Ivan Ortiz Marimon ha dit...

Al dia següent, dutxa d'aigua freda (calenta no s'en troba a masses llocs), "jugo de guayaba", un parell d'"arepas" amb ou i formatge i... com nou! (ah! l'aigua de coco també funciona molt bé per la deshidratació)

guillem ha dit...

Whisky Buchanan? del Mitch Buchanan de Vigilantes de la Playa?
Buenu, tu ves amb compte amb les "vigilantas de la playa" ;)